Solabergs Spa & Hälsa
Solaberg
Vedeldat bad under

Bokade behandlingar måste avbokas minst 24 timmar före bokad tid. Uteblivet besök debiteras med 100%. Bokningar och förfrågningar sker på internetbokning eller tel. 070 - 811 08 98 eller e-post.

Ansiktsbehandlingar

Ansiktsbehandlingar

Våra ansiktsbehandlingar anpassas efter din hud. Vi använder biologiska produkter och sköna massagetekniker för avkoppling och välbefinnande. Vid din första behandling görs en hudanalys och sedan får du ett personligt hudvårdsschema (ingår i alla våra ansiktsbehandlingar) som vi går igenom med dig. Där står vilka produkter du behöver använda hemma för att fortsätta sköta om huden på bästa sätt. Ansiktsbehandlingarna kan utföras vid enstaka behandlingstillfällen, men för bästa resultat rekommenderas en serie på 5 behandlingar 1 gång/vecka.
Klassisk ansiktsbehandling

Detta är den klassiska långa ansiktsbehandling. Rekommenderas till alla, speciellt nya kunder. Huden blir rengjord och vårdad. Rengöring, peeling, ånga och porrengöring. Akupressur med aromessence/ampull, massage av ansikte, hals, dekolletage och axlar samt avslutande mask.

Rengörande ansiktsbehandling

Du som har, oavsett ålder, problem med pormaskar, fet, grå och oren hy är denna djupverkande ansiktsbehandling specialkomponerad för. Rengöring, lätt slipning eller peeling, ånga och porrengöring samt avslutande specialmask. En djuprengörande intensivbehandling som återställer balansen och absorberar överflödig talg. Den ger huden ett snyggt och matt utseende. Du känner dig ren och fräsch igen.

Lyxig ansiktsbehandling

Du som önskar det allra bästa för din hy. Med Klassisk ansiktsbehandling som bas får du även här någon av våralyxigaste specialmasker. De ger en underbar minilift som bekämpar hudens ålderstecken och reducerar förekomsten av rynkor. Stimulerar och återuppbygger slapp, livlös och glåmig hud.

Extra Lyxig ansiktsbehandling

Du som vill njuta ännu lite mer. Här får du en lätt ryggmassage med aromatiska oljor före din Lyxiga ansiktsbehandling. En underbar skön och avslappnande inledning till din ansiktsbehandling. Under tiden som masken verkar får du dessutom en härlig handmassage med nagelolja och handcreme.

Kan även kompletteras med frans och bryn färgning + plockning av bryn.-

Effektiv och uppfräshande behandling speciellt anpassad för den manliga huden. Rengöring, peeling,ånga,lätt porrengöring och mask. Inklusive ansiktsmassage.

 


 

pH-formula behandlingar

Ett innovativt "skin resurfacing"- system som rekommenderas av hudspecialister.

pHformula är de första pharma-cosmeceutical-produkter som är baserade på "skin resurfacing" i stället för peeling. pHformulas "skin resurfacing"- system är resultatet av en innovativ allians mellan cosmeceutical-produkter och medicinska formula. "Skin resurfacing" har överlägsna fördelar jämfört med traditionella peelingar. En peeling åstadkommer exfoliering, medan "skin resurfacing" aktivt stimulerar till en accelererad form av cellförnyelse och reparation, samtidigt som skador och ytlig irritation reduceras. Denna effekt uppnås med hjälp av ett unikt leveranssystem som garanterar maximalt kontrollerad leverans av aktiva ingredienser utan de negativa biverkningar som normalt uppträder vid traditionella peelingar.

Nimue PHA-Behandlingar

I vår PHA-behandling arbetar vi med det Sydafrikanska hudvårdsmärket Nimue. Nimue avancerade profesionella salongsbehandlingar för ansiktet är utvecklade för att behandla miljöbelastad hud (åldrad), problemhud (acne), hyperpigmenterad hud (mörka fläckar), och interaktiv hud (tillfälligt eller permanent känslig hud. Polyhydroxysyran har en peelande och fuktgivande eff ekt på huden. Detta är mycket gynnsamt på fina linjer, acneproblematik och eksem. För bästa resultat rekommenderas en kur på 6-12 behandlingar. Nimue´s hemlighet bakom den fantastiska behandlingsresultaten är den rätta koncentrationen i den rätta kombinationen och i de rätta styrkorna av Alpha Hydroxy Syror samt A-vitamin och antioxidanter som Alpha Lipoic Syra, C- och E-vitamin-estrar.

A.G.E "skin resurfacing" används då huden visar typiska tecken på för tidigt åldrande, som t.ex. fotoåldrande, pigmentförändringar, livlös, blek hud, ytliga rynkor och linjer.

M.E.L.A "skin resurfacing" används för att minska hyperpigmenterade oråde i alla hudtyper.

A.C.N.E "skin resurfacing" används för att lösa upp tilltäppta porer och hjälper att kontrollera mikrobiell ökning i acnebenägen hud. Behandlingen har anti-inflammatoriska egenskaper och är kraftfullt keratolytisk och bidrar till att normalisera problemhud.

Nimue Express 30 min

Nimue Express med Bio Aktive Complex med glykol-citrus-mjölksyra är en snabb behandling som kraftfullt men skonsamt behandlar din hud och ger ett synligt resultat. Rengöring, enzym peel, AHA samt avslutande kräm.

Nimue Glycolic

Nimue Glycolic 35% är en aktiv AHA-behandling som tar bort döda hudceller, ger en förbättrad hudyta samt stimulerar cellförnyelsen. Kan även göras som ryggbehandling vid acne. Passar som enstaka behandling eller kur 6-8ggr. med 1-2 veckors mellanrum.

Nimue Glycolic behandling med en unik spacialmask som är anpassad efter din hudsbehov. COLLAGEN mask som återfuktar, reparerar och motverkar åldrandet eller ALGINATE mask som tillför fukt och ger en total muskelavspänning.

Nimue Bio Lactic Peel och Nimue Penta Salaic Peel 60 min

Bio-Lacto Peel är en avancerad behandling mot pigmentförändringar och miljöskadad hud. Består av 7 olika aktiva ingredienser. Ett komplex av syror baserat på bla. lactic-syra, glycol-syra mm. ger en jämn penetrering och absorbtion för effektiv exfoliering. Penta-Salaic-Peel är en avncerad behandling mot acne och aknebenägen problemhud med orenheter. Huden exfolieras och balanseras upp med 5 olika syror. En progressiv peelingbehandling som löser upp döda hudceller och förändrar en problemhud till en smidigare, mer förfinad hudstruktur med en ökad lyster. Dessa behandlingar rekommenderas som kur på 6-8ggr. med 2-4 veckors mellanrum tillsammans med Nimue produkter anpassade till respektive hudtyp.

Nimue Ögon

Nimue ögonbehandling är en lugnande, svalkande och fuktgivande behandling för det känsliga ögonpartiet. En unik mix av växtextrakt i kombination med vitaminer och alger som lindrar överansträngda ögon. Stramar upp och minimerar fina linjer, mörka ringar och svullnader. Passar som enstaka behandling eller tillval i en ansiktsbehandling. Perfekt som kur 1-2ggr. i veckan.

Övrigt

Övrigt

[Tillbaka upp]

 

Kroppsbehandlingar

Aromainpackning

I alla våra behandlingar använder oss av Ekologiskt Kallpressade oljor t.ex. mandel, aprikos, ringblomma mm. som vi själva blandar med eller utan eteriska högkvalitativa oljor. Oljeblandningen är bara för dig personligen. Väldoftande och aromatisk olja, som du väljer tillsammans med terapeuten. Oljorna som mjukar upp muskelspänningar, appliceras över hela kroppen och du sveps in i en värmefilt. Under tiden inpackningen verkar får du en ansiktsmask och avslappnande ansiktsmassage. För Dig som behöver koppla av till kropp och själ.

Ayurvedisk Aromainpackning

En helhetsupplevelse för kropp och sinne. Eteriska oljor utvalda för att passa just Dig, appliceras med lätt massage. Därefter inpackning i värmefilt för att maximalt tillgodogöra sig oljorna. Under tiden får du ansikts- och skalpmassage.

Alginpackning

Uppvärmd alginpackning appliceras över hela kroppen och Du sveps in i en värmefilt. Under tiden får ansiktet en rengöring, mask och SPA-massage. Efter dusch avslutas behandlingen med applicering av en väldoftande kräm/olja över hela kroppen. Inpackningen har en utrensande effekt mot slaggprodukter

Moor-Mud Lerinpackning n

En kroppsinpackning med en unik, naturlig lera som är mycket rik på mineraler. Förutom att tillföra huden dessa ämnen tar den bort döda, ytliga hudceller samt tillför fukt. Den rengör huden på djupet och ökar blodcirkulationen. Efter dusch avslutas behandlingen med applicering av väldoftande kräm/olja över hela kroppen. Inpackningen är bra mot stela leder, ömma muskler och den har en peelande effekt.

Kroppspeeling

Njut av denna välgörande behandling som tar bort döda hudceller och ger huden en silkeslen känsla. Efter dusch avslutas behandlingen med applicering av en väldoftandekräm/ olja över hela kroppen. Blodcirkulationen ökar och Din hud fullkomligt strålar av välbefinnande.

Stone Svedana och Heavenon Stones

En utmärkt metod vid frusenhet, stelhet, värk eller när du bara vill varva ner. Med kunskap, marmamassage och för dig utvalda örter får du en berikande upplevelse, som med den djupgående värmen sprider en känsla av välbefinnande i kropp och själ. Swedana betyder värmebehandling. Kroppsbehandlingar kan utföras vid enstaka behandlingstillfällen som en uppfräschning. För ett effektivt och synligt resultat rekommenderas en serie kroppsbehandlingar 2 ggr/vecka, 5 veckor i rad.

Chokladmousseinpackning

Inpackning gjord av 60% mörk choklad, ÄKTA. Njut av livets goda med gott samvete. Behandlingen gör huden mjuk och har en föryngrande effekt eftersom kakao är rik på antioxidandet som skyddar mot fria radikaler. Kakao ger också humöret en kick. Den ökar utsöndringen av substancerna endorfin och serotonin i hjärnan som i sinom tur lindrar smärta och stimulerar kroppens lyckohormoner.

HAND-behandling med parafinbad

En vårdande specialbehandling för torra och nariga hände där fukt och näring tillförs. Rengöring, peeling, collagen serum, lätt massage av nagelband, fingrar och händer och inpackning i varm parafin. Det är bara att njuta!

PADA-fotbehandling

Ayurvedisk fotbehandling med fokus på njutning. Efter ett varmt aromatisk fotbad väntar peeling och inpackning. Behandlingen avslutas med marmamassage av fötterna. Pada betyder fot. Ökar cirkulationen i trötta fötter och ben.

[Tillbaka upp]

 

Massage

Massage

Massage-Aromaterapi

Aromaterapi är en naturlig, holistisk behandlingsform, som verkar i förebyggande och kompletterande syfte. Genom att utnyttja växternas naturliga aromatiska beståndsdelar, de eteriska oljorna, både på grund av deras doft och deras inneboende läkande egenskaper. Dessa aromatiska oljor utvinns från en mängd olika växtarter, oftas genom ångdestillering, ur kärnor och frön, bark, löv, blommor, trä, rötter och kåda beroende på typen av växt. Från pomeransträdet får man t.ex. flera olika oljor, nämligen pomerans (av frukten), petitgrain (av blad och kvistar), och neroli eller apelsinblom (av blommorna). Varje olja har sin egen mycket speciella karaktär och egenskaper. Termen "aromathérapie" myntades första gången på 1920 talet av den franske kemisten och parfymtillverkaren René Gattefossé som kom att ägna sig åt en omfattande forskning i de eteriska oljornas läkande egenskaper sedan han av en slump hade upptäckt att lavendelolja kunde påskynda läkningsprocessen vid svåra brännskador och förhindra ärrbildning. När han 1928 gav ut en bok där han beskrev sina upptäckter, återuppväckte han intresset för vad i själva verket är en gammal tradition inom läkekonsten, användandet av etriska oljor går ända tillbaka till de allra tidigaste civilisationerna. "The cure of the part should not be attempted without treatment of the whole" (Plato) .

Aroma massage / Medicinsk aroma massage

En härligt avslappnande och lugn massage med väldoftande aromaoljor som påverkar ditt sinne. Oljan blandas specifikt för ditt behov efter diagnosen som vi gemensamt gått igenom. Massagen utförs från hjässa till tår och avslutas med en avslappningsmassage i ansiktet. Denna behandling påverkar även doftsinnet. Aromamassagen hjälper till att förebygga och lindra stress och spänningar i kroppen. En fantastisk upplevelse.

 


 

klassisk svensk massage och olika massagetekniker

Svensk klassisk massage en behandlingsmetod som är känd världen över. Ordet massa kommer troligen från latinets massa, vilket betyder beröring. Första gången som man hittat massage benämnas var i kinesisk skrift för ca 5000 år sedan. Hippokrates som räknas som läkemedelkonstens fader beskrev den medicinska effekten av massage redan 400 f.Kr. En massör arbetar med massage och muskeltöjningar i friskvårdande syfte men kan även behandla lindrigare besvär som uppstått på grund av muskelspänningar. Med friskvårdande syfte menas att förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. En massageterapeut har mer kunskap än massören i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar, ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder. En massageterapeut kan jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.

Svensk klassisk massage

En behandling där alla kroppens muskler mjukas upp så att ökad blodcirkulation kan uppnås. Kan bidra till minskad smärta och större rörelseförmåga.

Svensk klassisk massage med Pressur/Longering/Triggepunkter eller Strain.

• Massage och koppning - Löser upp spänningar och stelhet på djupet. Ökar blod och lymfcirkulationen.
• Muskulering - Förlänger korta muskler och förstärker svaga muskler. Gör dig smidig, rörlig och mjuk.
• Pressur - Triggepunktbehandling. Tryckbehandling på ömma muskelknutor. används vid behandling av tex. huvudvärk, nackspärr och ryggskott.
• Longering - Förlänger korta muskler.
• Strain and Counterstrain - Mjukmanipulering. En effektiv behandling för dig med akut nackspärr mm.

[Tillbaka upp]

 

Medicinskt lymfdränage

Medicinskt lymfdränage enligt Dr. Vodder/Dr. Leduc

Lymfkärlsystemet upptäcktes av Olof Rudbeck d.ä. (1630-1702). Endast 22 år gammal upptäcker Rudbeck lymfkärlen. Lymfkärlsystemets upptäckt är ytterst viktigt för förståelsen om immunförsvaret och om hur immunförsvaret fungerar. Dr. Emil Vodder, dansk biolog, har på tidigt 30-tal utarbetat den manuella lymfdränagen. Den har en vetenskapligt bevisad verkan och är internationellt känd, inte bara i friskvårdande syfte utan även terapeutiskt inom den offentliga vården i Sverige. Indikationerna är många för att behandlingen påverkar helt olika fysiologiska funktioner i den mänskliga organismen. Manuell Lymfdränage är en mycket speciell mjuk massagemetod med tre huvudsakliga verkningar/syften: 1.Vätskedrivande. Med den speciella massagetekniken som tillämpas påverkar man lymfsystemet och dess förmåga att ta upp, och leda bort, överflödig vätska och icke önskvärd ämnen ur vävnaden, t.ex. svullna ben, ödem, blåmärken. 2. Smärtlindrande. På grund av den mjuka långsamma, monotona tekniken får man en god smärtlindring. 3. Avslappning. Både skelettmuskulatur och glatt muskulatur påverkas av Manuel Lymfdränage. När muskeln slappnar av ökar blodcirkulationen och näringsförsörjningen i den och den får en chans att läka och återhämta sig och bli smärtfri.Bra vid fybromyalgi, spänningsvärk. När det gäller den glatta muskulaturen innebär det t.ex. att ett högt eller lågt blodtryck kan normaliseras och mag-tarmstörningar förbättras. Bra mot spända muskler, trötthet, stress. Manuell lymfdränages har en starkt avspännande, smärtlindrande och lugnande verkan.

Lymfdränage Ansikte.

Dr. Vodder/Dr. Leduc-lymftekniken.

Fysiotronbehandling

En behandlingsform där man stimulerar lymfpunkterna med aromatiska oljor, cellulitutjämnande och muskelstimulerande.

[Tillbaka upp]

 

Övrigt

Pris övrigt

 

Bryn & fransar

Fransfärgning
Fransfärgning inkl. plockning
Frans- och brynfärgning inkl. plockning
Plockning eller färgning av bryn
Plockning och färgning av bryn

Vaxning

Hela armar/ben
Halva armar/ben/rygg
Bikini

Armhåla/överläpp
Epilar-behandling
Färg & makeup

Färganalys, liten make-up
Färganalys grupp
Make-up rådgivning
BrudsminkningManikyr

Manikyr
Fransk Manikyr

Shellack

CND Shellack är det första profesionella nagellacksystemet som är en blandning mellan lack och gel. Detta unika behandlingssystem erbjuder en UV3 teknologi. Appliceras som nagellack. Håller som gel. Tas bort på bara 10 min. Ingen filning på naturnageln.

Make-up kväll / Tjej-kväll / Möhippa / Födelsedag

Vi ordnar allt för en trevlig kväll med tema enligt era önskemål.

[Tillbaka upp]

Produkter

Nimue

PHformula

ArtDeco

Kalahari

Exuviance

 

 

Rind o boka